BioPartner 5

Bedrijf nu ook op het Oegstgeester deel van het Leiden Bio Science Park
Stichting BioPartner biedt al jaren faciliteiten aan startende en groeiende ondernemers die onderzoek doen voor de ontwikkeling van medicijnen en vaccins.

Informatie

Naast de karakteristieke flexibele laboratoria en kantoren heeft het gebouw onder meer een openbaar toegankelijke wintertuin. BioPartner 5 is het eerste energieneutrale laboratoriumgebouw van Nederland worden. Het gebouw is demontabel gebouwd met onder andere vrijgekomen materialen van de sloop van de Gorlaeus Hoogbouw van de universiteit. Te denken valt aan het circulair bouwen met bijvoorbeeld klinkers, leisteen, vloerbedekking, rioolbuizen en meubilair. 

In aanvulling op deze duurzaamheidsoverwegingen is er ook regenwater gebufferd door dit op te vangen via het dak naar een opslag onder het gebouw. Op het terras bevindt zich een wadi. Door het werken met groen en rekening te houden met de dieren en planten in het gebied, is het gebouw tevens natuurinclusief te noemen. 

Locatie

Voltooid
 • Looptijd
  2020-2021
 • Type
  Life, Science & Health
 • Grondeigenaar
  Universiteit Leiden
 • Credits/visuals Architect: Popma ter Steege Architecten
 • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover klik op de rode button ‘Alle werkzaamheden’.