BioPartner 5

BioPartner nu ook op het Oegstgeester deel van het Leiden Bio Science Park
Stichting BioPartner biedt al jaren faciliteiten aan startende en groeiende ondernemers die onderzoek doen voor de ontwikkeling van medicijnen en vaccins.

Informatie

Dit vijfde gebouw van BioPartner kent, naast de karakteristieke flexibele laboratoria en kantoren, ook veel plekken voor ontmoeting. De openbaar toegankelijke wintertuin in de glazen kas is geschikt voor netwerkevenementen en in het bedrijfscafe kun je terecht voor een hapje of een drankje. 

BioPartner5 is het allereerste labaratoriumgebouw van Nederland met een energieneutrale status. Ook zijn er veel hergebruikte materialen ingezet bij de bouw. De hoofdconstructie is volledig gemaakt met vrijgekomen staal uit de sloop van de Gorlaeus Hoogbouw van de universiteit. Verder is het pand compleet demontabel, zodat het makkelijker wordt materialen te hergebruiken als het gebouw ooit wordt gesloopt.

Regenwater stroomt hier niet nutteloos het riool in, maar gaat via het dak naar een opslag onder het gebouw. Op het terras bevindt zich tevens een wadi, dat schoon hemelwater opvangt om door te laten sijpelen in de grond. Het is een natuurinclusief gebouw, met veel aandacht voor groen, waarbij rekening wordt gehouden met de dieren en planten in het gebied.

Locatie

Voltooid
 • Looptijd
  2020-2021
 • Type
  Life, Science & Health
 • Grondeigenaar
  Universiteit Leiden
 • Unieke eigenschappen
  Flexibele labaratoria CO2-neutraal Natuurinclusief
 • Credits/visuals Architect: Popma ter Steege Architecten