Biopartner 5

Bedrijf breidt uit op het Oegstgeester deel van het Bio Science Park
Stichting BioPartner biedt al jaren faciliteiten aan startende en groeiende ondernemers die onderzoek doen voor de ontwikkeling van medicijnen en vaccins.

Informatie

Naast de karakteristieke flexibele laboratoria en kantoren krijgt het gebouw onder meer een openbaar toegankelijke wintertuin. Biopartner 5 zal het eerste energieneutrale laboratoriumgebouw van Nederland worden. Het gebouw wordt demontabel gebouwd met onder andere vrijgekomen materialen van de sloop van de Gorlaeus Hoogbouw van de universiteit. Te denken valt aan het circulair bouwen met bijvoorbeeld klinkers, leisteen, vloerbedekking, rioolbuizen en meubilair. 

In aanvulling op deze duurzaamheidsoverwegingen wordt er  ook regenwater gebufferd door dit op te vangen via het dak naar een opslag onder het gebouw. Op het terras zal zich een wadi bevinden. Door via het werken met groen rekening te houden met de dieren en planten in het gebied, is het gebouw tevens natuurinclusief te noemen. 

Locatie

In ontwikkeling
 • Looptijd
  2020-2021
 • Type
  Life, Science & Health
 • Grondeigenaar
  Universiteit Leiden
 • Credits/visuals Architect: Popma ter Steege Architecten
 • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover klik op de rode button ‘Alle werkzaamheden’.