Verbeteren openbare ruimte

Duurzame reconstructie van de openbare ruimte en infrastructuur
De gemeente Leiden en Universiteit Leiden werken samen aan de verbetering van de openbare ruimte op het Leiden Bio Science Park, met de ‘Hartlijn’ als middelpunt.

Informatie

Het doel van het project is het verbeteren van de kwaliteit van het park, wat het grootste innovatiedistrict op het gebied van Life Sciences & Health in Nederland is. Een belangrijk onderdeel hiervan is het verbeteren van de bereikbaarheid voor met name de fietser en voetganger, met de ‘Hartlijn’ als middelpunt.

De Hartlijn is het fiets- en voetpad dat alle centrale plekken in het LBSP met elkaar verbindt. Het verkeer op de Hartlijn krijgt in de nieuwe situatie voorrang op het andere verkeer. Uiteindelijk krijgt de Hartlijn een uniek uiterlijk door het gebruik van kleur en een strook met medicinale beplanting. Binnen het project is ook veel aandacht voor biodiversiteit en klimaatadaptatie. Tevens komen er aantrekkelijke verblijfsplekken aan de Hartlijn, te denken valt aan bijvoorbeeld bankjes waar geluncht kan worden.

Actuele informatie over wegwerkzaamheden is terug te vinden in projectenapp van aannemer BAM. Download gratis de app ‘BAM infra projecten’ voor actuele informatie, planning en omleidingsroutes.

Locatie

In ontwikkeling
  • Looptijd
    2021-2024
  • Type
    Infrastructuur
  • Grondeigenaar
    Gemeente Leiden Universiteit Leiden
  • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover klik op de rode button ‘Alle werkzaamheden’.