SRON

Transparant gebouw stimuleert samenwerking en ontmoeting
Aan de noordkant van het Gorlaeus is de bouw van de nieuwe hoofdvestiging van SRON (Netherlands Institute for Space Research) afgerond, een instituut voor ruimteonderzoek.

Informatie

SRON (Netherlands Institute for Space Research) maakt doorbraken mogelijk in het wetenschappelijk onderzoek vanuit de ruimte. Het instituut verricht astrofysisch, aardgericht en exoplaneet-onderzoek. Hiervoor ontwikkelt SRON grensverleggende technologie en geavanceerde ruimte-instrumenten. Als het nationaal expertise-instituut adviseert SRON de overheid en coördineert het nationale bijdragen vanuit de wetenschap aan internationale ruimtemissies. SRON bevordert maatschappelijke toepassingen voor ruimtetechnologie en is onderdeel van de NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek).

De relocatie van SRON vanuit Utrecht naar Zuid-Holland biedt veel kansen op het vlak van wetenschap, technologie en instrumentenbouw. SRON is begin 2021 naar de campus van de Universiteit Leiden verhuisd. De duurzame nieuwbouw bevat kantoren, laboratoria, cleanrooms en een centrale ontmoetingsruimte. 

Locatie

Voltooid
  • Looptijd
    2019-2020
  • Type
    Life, Science & Health
  • Grondeigenaar
    Gemeente Leiden Universiteit Leiden
  • Oppervlakte
    9.000 m2
  • Credits Architect: Ector Hoogstad Architecten
  • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover klik op de rode button ‘Alle werkzaamheden’.