Van Steenis

Van parkeerplaats naar een groene verblijfsplek
Het buitenterrein van Van Steenis (Faculteit Archeologie) is vergroend.

Informatie

In het plan is een aanzienlijk deel van de versteende omgeving verdwenen die voorheen gebruikt werd voor het parkeren van fietsen en auto's. Het terrein is in twee fasen aangepakt, waarbij in 2019 een deel van de fietsvoorzieningen op een andere manier is ingericht. Vervolgens is het terrein vergroend in het zuidelijk deel. De vergroening vond plaats door het toevoegen van bomen en planten en het toepassen van halfverharding waar mogelijk.

Locatie

Voltooid
  • Looptijd
    2019
  • Type
    Groengebied
  • Grondeigenaar
    Universiteit Leiden
  • Oppervlakte
    4.000 m2 terrein
  • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover klik op de rode button ‘Alle werkzaamheden’.