Studentenwoningen Nieuw-Rhijngeest Zuid

Nieuwe woningen voor studenten in het Oegstgeester deel
In de nieuw te ontwikkelen woonwijk tussen het groene Park Landskroon aan de ene kant en de life science ontwikkelingen aan de andere kant verrijzen binnenkort ook 285 studentenwoningen. De studenten zullen hier wonen tussen veel groen en het water van de Binnenrijn.
Getekend! Op 4 juli 2024 tekenden studentenhuisvester DUWO en Universiteit Leiden de erfpachtovereenkomst voor het stuk grond waar deze woningen op komen te staan. De voorbereidingen voor de bouw kunnen beginnen!

Location

Sting-studettes

De woningen in dit complex zijn zogenoemde Sting-studettes. Dit zijn kleine zelfstandige studio’s, maar dan in groepen met elk een eigen gemeenschappelijke woonkamer met keuken. De 285 woningen zijn vrijwel allemaal 18 m2 groot en worden verdeeld in 27 groepen met een woonkamer van 40 m2. Er zijn enkele grotere woningen op de hoeken.

Op de begane grond komt een common room van 125 m2, waar studenten kunnen ontspannen, studeren en elkaar kunnen ontmoeten. Het gebouw bestaat uit een toren van dertien woonlagen en twee aangesloten lagere blokken van vier woonlagen. Studenten kunnen ook gebruik maken van de gemeenschappelijke wasserette.

Voor de energievoorziening komt er een volledig elektrisch installatiesysteem met vloerverwarming via lucht-waterwarmtepompen. Het centrale ventilatiesysteem is voorzien van warmteterugwinning, koeling en verwarming, waardoor naregeling van de ruimtetemperatuur mogelijk is. Dat levert een energielabel van A++ op.

De studio's komen te liggen in een geheel nieuwe woonwijk die Universiteit Leiden laat bouwen in dit gebied met nog 500 andere woningen. Veel groen en water is al aanwezig vanwege het nabij gelegen Park Landskroon en de sloepenhaven aan de Binnenrijn. Tijdens de bouw van de nieuwe wijk wordt het landschappelijke karakter van het gebied behouden.

De start van de bouw start naar verwachting begin 2025.

Architect: Klunder Architecten

Aannemer: Waal

Planned
  • Run time
    2025-2027
  • Type
    Housing
  • Landowner
    Universiteit Leiden
  • Roadworks Roadworks may affect traffic in the local area. For more information, please press the red button ‘All roadworks’.