Bristol Myers Squibb

Nieuwe celtherapiefaciliteit op Leiden Bio Science Park
In het Oegstgeester deel van het Leiden Bio Science Park komt een nieuwe celtherapiefaciliteit van het Amerikaanse Bristol Myers Squibb (BMS). Dit biofarmaceutische bedrijf gaat celtherapie produceren en ontwikkelen voor onder meer leukemiepatiënten.

Informatie

BMS is een van de grootste biofarmaceutische bedrijven ter wereld. De nieuwe celtherapie-faciliteit op het Leiden Bio Science Park wordt de vijfde van BMS wereldwijd en bovendien de eerste Europese faciliteit van de biofarmaceut. Het bedrijf wil hiermee celtherapie dichter bij de (Europese) patiënten brengen. De vestiging gaat beschikken over de nieuwste technologie en productieapparatuur voor de ontwikkeling van de celtherapie. Hiermee wil het bedrijf de capaciteit uitbreiden om (kanker)patiënten te kunnen behandelen.

BMS bouwt de komende jaren aan het nieuwe, grote productie- en laboratoriumgebouw met een omvang van 19.000 m2 (vergelijkbaar met drie voetbalvelden). Het nieuwe gebouw komt te staan aan de Willem Einthovenstraat, tegenover de bedrijven Avery Dennison en Galapagos. De start van de bouw staat voor eind 2021 gepland en is naar verwachting eind 2024 gereed.

Locatie

Gepland
 • Looptijd
  2021-2024
 • Type
  Life, Science & Health
 • Grondeigenaar
  Gemeente Leiden Universiteit Leiden
 • Oppervlakte
  19.000 m2
 • Credits Architect: KuiperCompagnons
 • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover klik op de rode button ‘Alle werkzaamheden’.