Parkeergarage Ehrenfestweg

Parkeerterrein
Potentiële parkeerproblemen zullen efficiënt opgelost worden in centraal gebouwde voorzieningen nabij de inritten van het Leiden Bio Science Park. De parkeergarage aan de Ehrenfestweg heeft prioriteit en wordt in 2021 gerealiseerd. Op basis van de vraag wordt de parkeergarage in meerdere fasen gebouwd. In de eerste fase zullen 600 parkeerplaatsen gerealiseerd worden, en deze capaciteit kan in de toekomst worden uitgebreid.

Informatie

Het Bio Science Park is met twee kilometer het langste Science Park van Nederland. Gelegen naast het Centraal Station van Leiden en aan beide zijden van de A44 is het zowel per trein als met de auto goed bereikbaar. Met de Rijnlandroute zal dit deel van Leiden over enkele jaren ook vanuit het oosten goed te bereiken zijn. De in 2016 opengestelde tunnel onder de Plesmanlaan zorgt al voor een aanzienlijk betere doorstroom op deze centrale toegangsweg in het gebied. 

De komende jaren worden direct bij de entree van het Bio Science Park grote centrale parkeervoorzieningen gerealiseerd, waardoor een deel van het autoverkeer niet verder het park oprijdt. Ook het meest westelijke (met name het Oegstgeester) deel van het gebied - de zogenoemde ‘last mile’ - wordt beter bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. Hiervoor zijn aanvullende maatregelen nodig. Naar plannen hiervoor wordt momenteel onderzoek gedaan.

Locatie

In ontwikkeling
 • Looptijd
  2021-2022
 • Type
  Infrastructuur
 • Grondeigenaar
  Universiteit Leiden
 • Oppervlakte
  600 parkeerplekken
 • Credits Architect: Wiegerinck
  Aannemer: Aan de Stegge
 • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover klik op de rode button ‘Alle werkzaamheden’.