Parkeergarage Ehrenfestweg

Openbare parkeergarage
Een goede parkeervoorziening is cruciaal op het Leiden Bio Science Park. Parkeergarages komen te staan nabij de inritten van het park, waardoor een deel van het autoverkeer niet verder het park oprijdt en het park autoluw blijft. De garage aan de Ehrenfestweg, aan de ingang van het entreegebied en de campus, is 15 augustus 2022 in gebruik genomen.

Locatie

Informatie

De garage is openbaar te gebruiken en 24 uur per dag toegankelijk. Om te beginnen verschijnen er 700 parkeerplaatsen met ruimte voor uitbreiding in de toekomst als dit nodig blijkt.

Het ontwerp van de gevel heeft het dynamische en golvende thema van een bries door het Hollandse riet, om de vierkante lijnen die elke parkeergarage kenmerken, te verzachten.

Op het dak liggen 1100 zonnepanelen. Deze hoeveelheid wekt meer energie op dan de parkeergarage gebruikt. De reststroom gaat terug naar het eigen stroomnetwerk van de universiteit.

Het Bio Science Park is met twee kilometer het langste Science Park van Nederland. Gelegen naast het Centraal Station van Leiden en aan beide zijden van de A44 is het zowel per trein als met de auto goed bereikbaar. Met de nieuwe Rijnlandroute zal het park over enkele jaren ook vanuit het oosten goed te bereiken zijn. De in 2016 opengestelde tunnel onder de Plesmanlaan zorgt al voor een aanzienlijk betere doorstroom op deze centrale toegangsweg in het gebied.

Ook het meest westelijke (met name het Oegstgeester) deel van het gebied - de zogenoemde ‘last mile’ - wordt beter bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. Hiervoor zijn aanvullende maatregelen nodig. 

Voltooid
 • Looptijd
  2021-2022
 • Type
  Infrastructuur
 • Grondeigenaar
  Universiteit Leiden
 • Oppervlakte
  700 parkeerplekken
 • Credits Architect: Wiegerinck
  Aannemer: Aan de Stegge