Kolffpad studentenwoningen

Wonen in het Schilperoortpark
De universiteit helpt mee om het aanbod van studentenwoningen in Leiden te vergroten door uitgifte van een stuk grond aan studentenhuisvester DUWO.

Locatie

Informatie

Bij het Schilperoortpark staat sinds de zomer 2023 een hoge toren met 289 zelfstandige studentenwoningen over 22 verdiepingen. De begane grond kent vele voorzieningen, zoals een wasserette, drie goed ingerichte gemeenschappelijke ruimtes (waaronder een game & playroom), een studiecaf├ę en een studieruimte. De gemeenschappelijke ruimten zijn zoveel mogelijk ingedeeld naar de idee├źn van de studenten en kunnen ook gebruikt worden door externen, bijvoorbeeld voor publieke functies van de universiteit. In de loop van 2024 komt er een vestiging van Coffee Star in de plint van het  gebouw. 

De studentenhuisvester heeft er verder voor gekozen het gebouw natuurinclusief te maken. waardoor ook vleermuizen, mussen en gierzwaluwen onderdak kunnen vinden in de nestkasten aan de gevels. Verder staan op het lage dak insectenhotels. Door aansluiting op de stadsverwarming wordt het complex volledig gasvrij. De bewoners gaan elektrisch koken; stroom wordt opgewekt met zonnepanelen die zowel op het hoge als het lage dak liggen. 

De woningen krijgen voor studenten betaalbare huurprijzen. Het grootste deel van de woningen is bestemd voor studenten onder de 23 jaar. Voor alle woningen is huurtoeslag mogelijk. Studenten die interesse hebben in een woning, kunnen contact opnemen met DUWO. 

Juni 2023: De toren is zo goed als gereed en in het nieuwe collegejaar klaar om te worden bewoond.
Juni 2023: De toren is zo goed als gereed en in het nieuwe collegejaar klaar om te worden bewoond.
Oktober 2022
Oktober 2022
Oktober 2022
Voltooid
 • Looptijd
  2021-2023
 • Type
  Wonen
 • Grondeigenaar
  Universiteit Leiden
 • Oppervlakte
  10.000 m2
 • Unieke eigenschappen
  Studentenhuisvesting Gezamenlijke ruimten Natuurinclusief
 • Credits Architect: KLUNDER ARCHITECTEN
 • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover verwijzen wij naar de website Melvin via onderstaande button. Klik daar in de kaart op het vergrootglas om te zoeken naar het betreffende gebied.