DUWO studentenwoningen

Wonen in het Schilperoortpark
De universiteit helpt mee om het aanbod van studentenwoningen in Leiden te vergroten door uitgifte van een stuk grond aan studentenhuisvester DUWO.

Informatie

Bij het Schilperoortpark komt een hoog woongebouw te staan. Hier verrijst een studentencomplex met 289 zelfstandige woningen over 22 verdiepingen en voorzieningen voor studenten. Op de begane grond komen, behalve een wasserette, drie goed ingerichte gemeenschappelijke ruimtes (waaronder een game & playroom) een studiecafé en een studieruimte. DUWO probeert de gemeenschappelijke ruimten room zoveel mogelijk naar de ideeën van de studenten in te richten. De gezamenlijke ruimten zullen mede als alternatief dienen voor externen, bijvoorbeeld voor publieke functies van de universiteit.

De woningen krijgen voor studenten betaalbare huurprijzen. Het grootste deel van de woningen is bestemd voor studenten onder de 23 jaar en de andere woningen zijn voor studenten vanaf 23 jaar. Voor alle woningen is huurtoeslag mogelijk.

Het nieuwe studentencomplex wordt – behalve met de van overheidswege geldende duurzaamheidsmaatregelen – vanuit natuurinclusief uitgangspunt gebouwd. Zo krijgt het complex een groen (sedum)dak, dat voor buffering van regenwater, luchtzuivering, vermindering van stedelijke hittestress en biodiversiteit zorgt. Het groendak krijgt ook insectenhotels. Gevels op de begane grond worden eveneens voorzien van groen en van nestkasten voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen. Door de aansluiting op de stadsverwarming wordt het complex volledig gasvrij. De bewoners gaan elektrisch koken; stroom wordt opgewekt met zonnepanelen.

Locatie

In ontwikkeling
 • Looptijd
  2021-2023
 • Type
  Wonen
 • Grondeigenaar
  Universiteit Leiden
 • Oppervlakte
  10.000 m2
 • Unieke eigenschappen
  Studentenhuisvesting Gezamenlijke ruimten
 • Credits Architect: KLUNDER ARCHITECTEN
 • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover klik op de rode button ‘Alle werkzaamheden’.