DUWO studentenwoningen

Wonen in het Schilperoortpark
De universiteit helpt mee om het aanbod van studentenwoningen in Leiden te vergroten door uitgifte van een stuk grond aan studentenhuisvester DUWO.

Informatie

Bij het Schilperoortpark verrijst momenteel in rap tempo een hoge toren met 289 zelfstandige studentenwoningen over 22 verdiepingen. De begane grond kent vele voorzieningen, zoals een wasserette, drie goed ingerichte gemeenschappelijke ruimtes (waaronder een game & playroom), een studiecafé en een studieruimte. De gemeenschappelijke ruimten worden zoveel mogelijk ingedeeld naar de ideeën van de studenten en kunnen ook gebruikt worden door externen, bijvoorbeeld voor publieke functies van de universiteit.

De studentenhuisvester heeft er verder voor gekozen het gebouw natuurinclusief te maken. Behalve voor studenten is er dus ook voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen onderdak in speciale nestkasten aan de gevels. Verder verschijnen op het lage dak insectenhotels en een groene laag van verschillende soorten sedum, een sterk vetplantje. Dit plantje zorgt voor buffering van regenwater, luchtzuivering, vermindering van hittestress en biodiversiteit. Door aansluiting op de stadsverwarming wordt het complex volledig gasvrij. De bewoners gaan elektrisch koken; stroom wordt opgewekt met zonnepanelen die zowel op het hoge als het lage dak liggen. 

De woningen krijgen voor studenten betaalbare huurprijzen. Het grootste deel van de woningen is bestemd voor studenten onder de 23 jaar. Voor alle woningen is huurtoeslag mogelijk. Studenten die interesse hebben in een woning, kunnen contact opnemen met DUWO. 

Locatie

In ontwikkeling
 • Looptijd
  2021-2023
 • Type
  Wonen
 • Grondeigenaar
  Universiteit Leiden
 • Oppervlakte
  10.000 m2
 • Unieke eigenschappen
  Studentenhuisvesting Gezamenlijke ruimten Natuurinclusief
 • Credits Architect: KLUNDER ARCHITECTEN
 • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover klik op de rode button ‘Alle werkzaamheden’.