Gorlaeus Gebouw

Een nieuw, duurzaam gebouw voor de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen
Voor de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen (FWN) wordt in drie fasen een nieuw gebouw gerealiseerd.

Informatie

Het Gorlaeus Gebouw, met hoogwaardige onderzoeksapparatuur, bestaat uit vleugels die verbonden worden door een atrium. Fase 1 is in september 2016 in gebruik genomen. De entree van het Gorlaeus Gebouw komt te liggen aan het nieuwe Campusplein. Tijdens fase 2B krijgt het gebouw een extra vleugel met onder andere kantoren en trillingsarme laboratoria. Hiervoor is in januari 2021 een keuze gemaakt uit drie aannemers: bouwbedrijf Heijmans Utiliteit. Uiteindelijk is in 2026 een groot deel van de instituten en facultaire diensten gehuisvest onder één dak. 

Het transparante gebouw stimuleert ontmoeten en interactie tussen instituten en onderwijs, tussen onderzoekers en studenten en tussen onderzoeksrichtingen.

Duurzame maatregelen in de nieuwbouw betreft het gebruik van ledverlichting en een warmte- en koudeopslag (een duurzame vorm van energieopwekking).

Meer weten? Ga naar www.gorlaeusgebouw.nl

Locatie

In ontwikkeling
 • Looptijd
  2020-2026
 • Type
  Onderwijs
 • Grondeigenaar
  Universiteit Leiden
 • Oppervlakte
  100.000 m2
 • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover klik op de rode button ‘Alle werkzaamheden’.