Gorlaeus Gebouw

Een nieuw, duurzaam gebouw voor de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen
In het imposante Gorlaeus Gebouw komen vele afdelingen en instituten van de faculteit samen onder één dak. Deze zogenoemde unilocatie faciliteert de synergie tussen al deze instituten, zodat ontmoeting, interactie en kruisbestuiving hier als vanzelf gaan.

Informatie

De bouw van deze nieuwe faculteit met state of the art onderzoeks–en onderwijsfaciliteiten is inmiddels de tweede fase ingegaan. Het eerste deel, met 46.000 m² vloeroppervlak, is in september 2016 al in gebruik genomen. In deze tweede bouwperiode krijgt het Gorleaus een extra labvleugel met kantoren en trillingsarme laboratoria, een onderwijs/kantoorgebouw, een bibliotheek, een brasserie en een aantal ruimtes voor studieverenigingen. Ook komt er een mooie, karakteristieke entree aan de Einsteinweg. Vanaf dat moment, in 2023, vormen het Gorleausgebouw en het iconische Gorlaeus Collegezalengebouw samen het 'gezicht' van de faculteit. Als de derde fase in 2026 is afgerond, zal een groot deel van de instituten en facultaire diensten onder één dak zitten. 

Kenmerkend voor het gebouw is de kamstructuur, met drie vleugels die verbonden worden door een atrium met gebouwhoge vides. In deze centrale hal komen de gemeenschappelijke voorzieningen, zoals het café, maar ook de werkcollegezalen, practicumruimtes en vergaderzalen. Ook zijn er zithoeken met loungebanken en werktafels voor bijvoorbeeld zelfstudie. 

Heel het gebouw wordt duurzaam verlicht met ledlampen. Verder krijgt het een aansluiting op een warmte- en koudeopslag (een duurzame vorm van energieopwekking).

Meer weten? Ga naar www.gorlaeusgebouw.nl

Mei 2022
Oktober 2022
Oktober 2022
Oktober 2022
Oktober 2022
Oktober 2022
Oktober 2022
December 2022: De gevel wordt element voor element aangebracht
December 2022: De gevel wordt element voor element aangebracht
December 2022: De gevel wordt element voor element aangebracht

Locatie

In ontwikkeling
 • Looptijd
  2020-2026
 • Type
  Onderwijs
 • Grondeigenaar
  Universiteit Leiden
 • Oppervlakte
  100.000 m2