Gorlaeus Fietsenstalling

Onderste deel van Gorlaeus Hoogbouw krijgt een tweede leven als fietsenstalling
De overdekte fietsenstalling met plaats voor bijna 3000 fietsen en een groen dak met zitjes wordt gebouwd op de onderste lagen van de overgebleven stalen constructie van de gesloopte toren.

Locatie

Informatie

Van de restanten wordt een nieuwe, groene, overdekte fietsenstalling gemaakt voor bijna 3000 fietsen. Op de begane grond komen de fietsparkeerplaatsen en op de eerste verdieping komt een sfeervolle daktuin met een diversiteit aan beplanting. Een deel van de oude staalconstructie gaat hier dienen als begroeide pergola. In de daktuin komen plekken waar men zich even terug kan trekken in het groen.

De stalling wordt in gebruik genomen bij de opening van fase 2A van het Gorlaeus Gebouw.

Voor meer informatie over de duurzame sloop van de hoogbouw die op deze plaats stond zie de projectpagina duurzame sloop Gorlaeus hoogbouw.

Foto door David Wunsch
Uitzicht vanuit de bosjes langs de stoep op de Einsteinweg - December 2022
Uitzicht vanuit de bosjes langs de stoep op de Einsteinweg - December 2022
Uitzicht vanuit Collegezalengebouw - oktober 2022
Plattegrond
In ontwikkeling
 • Looptijd
  2023
 • Type
  Infrastructuur
 • Grondeigenaar
  Universiteit Leiden
 • Oppervlakte
  -
 • Unieke eigenschappen
  Duurzame sloop BREAAM-NL Excellent certificaat
 • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover verwijzen wij naar de website Melvin via onderstaande button. Klik daar in de kaart op het vergrootglas om te zoeken naar het betreffende gebied.