Gorlaeus Fietsenstalling

Restant voormalig lab Gorlaeus Hoogbouw krijgt een tweede leven
De sloop van de Gorlaeus Hoogbouw van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is afgerond. De sloop is onderdeel van de herontwikkeling van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Een deel van de staalconstructie wordt de basis van een nieuwe groene fietsenstalling.

Informatie

De onderste lagen van het oude laboratorium Gorlaeus Hoogbouw zijn gespaard gebleven tijdens de sloop. Voor meer informatie over dit proces, zie de projectpagina duurzame sloop Gorlaeus hoogbouw.

Hier wordt een nieuwe, groene, overdekte fietsenstalling van gemaakt voor de stalling van meer dan 3000 fietsen. De stalling wordt in gebruik genomen bij de opening van fase 2A van het Gorlaeus Gebouw. Op beganegrondniveau komen de fietsparkeerplaatsen, en op de eerste verdieping komt een sfeervolle daktuin met een diversiteit aan beplanting. Een deel van de oude staalconstructie gaat dienen als begroeide pergola. Hier komen plekken waar men zich even terug kan trekken in het groen.

De sloop van de voormalige Gorlaeus hoogbouw van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is op een vooruitstrevende en duurzame manier aangepakt, met de certificering BREEAM Excellent. De uitstoot van CO2 is tot een minimum beperkt. Zeker 70% van alle vrijkomende grondstoffen is hergebruikt. Circa 150 ton staal is bijvoorbeeld gebruikt voor de hoofddraagconstructie van de nieuwbouw BioPartner5.

Locatie

In ontwikkeling
 • Looptijd
  2023
 • Type
  Infrastructuur
 • Grondeigenaar
  Universiteit Leiden
 • Oppervlakte
  -
 • Unieke eigenschappen
  Duurzame sloop BREAAM-NL Excellent certificaat
 • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover klik op de rode button ‘Alle werkzaamheden’.