Project MORE

Een levendig entreegebied voor het Leiden Bio Science Park
Na een uitgebreide selectieprocedure hebben de Universiteit Leiden en de gemeente Leiden investeerder Yisheng Development gekozen voor de ontwikkeling van een nieuw deel van het Bio Science Park. In het gebied rond het Universitair Sportcentrum - tussen de Plesmanlaan en de Einsteinweg - komen huurwoningen, winkels, horeca en andere collectieve voorzieningen.

Informatie

De ontwikkeling van het entreegebied betekent een grote kwaliteitsslag voor het Leiden Bio Science Park. Belangrijk onderdeel is de vorming van een gemeenschap van studenten, bewoners en bedrijven. In het gebied tussen de Plesmanlaan en de Einsteinweg komen 1.100 huurwoningen, een hotel, winkels en horeca en andere collectieve voorzieningen. Universiteit en gemeente Leiden leveren bouwrijpe grond die in samenwerking met het team van Yisheng ontwikkeld en bebouwd gaat worden. Het duurzame ontwerp bevat veel groen, water en inheemse bomen en planten. Het entreegebied wordt autoluw, met voetgangers en fietsers als hoofdgebruikers. Het gaat aansluiten op het toekomstige Campusplein en het nieuwe universitaire Sport- en Tentamencentrum. Aan weerszijden van het entreegebied komen parkeergarages.

Ontwikkelaar en investeerder Yisheng Development geeft voor de ontwikkeling leiding aan een ontwikkelteam bestaande uit Lingotto, RED+ en Realnomics en een ontwerpteam met VenhoevenCS, Paul de Ruiter architecten en Landlab. Voor de exploitatie is studentenhuisvester Student Experience aan boord en voor de duurzaamheidsthema's adviesbureau Traject.

Locatie

Gepland
 • Looptijd
  2021-2024
 • Type
  Wonen
 • Grondeigenaar
  Universiteit Leiden Gemeente Leiden
 • Oppervlakte
  64.000 m2
 • Credits Investeerder / ontwikkelaar: Yisheng Development
  Architecten: VenhoevenCS en Paul de Ruiter Architects
  Visualisaties: A2 Studio
 • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover klik op de rode button ‘Alle werkzaamheden’.