Entreegebied Project MORE

Een levendig entreegebied voor het Leiden Bio Science Park
In het gebied rond het Universitair Sportcentrum komt het kloppend hart van het LBSP, met huurwoningen, winkels, horeca en andere collectieve voorzieningen.

Informatie

Project More geeft het LBSP de kwaliteitsslag die nodig is om een werkelijk levendig park te worden. Studenten, bewoners en bedrijven vormen in dit gebied samen een dynamische wijk met 1100 huurwoningen, een hotel, winkels en andere collectieve voorzieningen. En vooral veel ruimte voor ontmoeting. Van de woningen zijn er 700 bestemd voor studenten. Een deel van de 400 reguliere woningen is bestemd voor het internationale personeel van de universiteit.

Het toekomstige Campusplein en het nieuwe universitaire Sport- en Tentamencentrum sluiten mooi op deze wijk aan. De centrale ligging maakt het bij uitstek geschikt als kloppend hart van het park.

In deze entree naar het Innovation District LBSP zijn voetgangers en fietsers de hoofdgebruikers. De automobilist kan terecht in een van de twee parkeergarages aan weerszijden van het park. De autoluwe zone biedt veel ruimte voor groen, ondanks de hoge bebouwingsdichtheid. Rondom de gebouwen komen tuinen met inheemse bomen en planten en vijvers. De keuzes die hierin worden gemaakt passen binnen het overkoepelende biodiversiteitsplan voor het gehele park.

Ontwikkelaar en investeerder Yisheng Development geeft leiding aan een ontwikkelteam (bestaande uit Lingotto, RED+ en Realnomics) en aan een ontwerpteam (bestaande uit VenhoevenCS, Paul de Ruiter architecten en Landlab). Voor de exploitatie is studentenhuisvester Student Experience aan boord en voor de duurzaamheidsthema's adviesbureau Traject.

Zie het laatste artikel op de website van de Universiteit Leiden voor meer informatie: klik hier.

Locatie

In ontwikkeling
 • Looptijd
  2021-2026
 • Type
  Wonen
 • Grondeigenaar
  Universiteit Leiden Gemeente Leiden
 • Oppervlakte
  64.000 m2
 • Credits Investeerder / ontwikkelaar: Yisheng Development
  Architecten: VenhoevenCS en Paul de Ruiter Architects
  Visualisaties: A2 Studio
  Aannemer: Heddes
 • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover klik op de rode button ‘Alle werkzaamheden’.