Parkeergarage Mendelweg

Naturalis gaat op een perceel grond aan de Mendelweg Noord op het Leiden Bio Science Park een parkeergarage bouwen. Deze zal naast het parkeren voor bezoekers van het museum ook gebruikt worden door medewerkers en bezoekers van bedrijven en instellingen uit dit deel van het Leiden Bio Science Park. Daarnaast wordt de parkeergarage ingericht als Park & Ride plus voorziening voor bijvoorbeeld een bezoek aan de Leidse binnenstad.

Locatie

Combineren van parkeerbehoeften

De parkeergarage is een voorbeeld van het slim combineren van parkeerbehoeften. Naturalis stimuleert het gebruik van openbaar vervoer. De nieuwe parkeergarage stelt Naturalis in staat om bezoekers die met de auto komen aantrekkelijke faciliteiten te bieden direct naast het museum. Het is de bedoeling dat voor de bezoeker de museumbeleving van Naturalis al bij het kopen van een ticket, de reis en dus ook het parkeren begint. Als de parkeergarage klaar is, tovert Naturalis de huidige parkeerplaats naast het museum om tot een openbare biodiverse museumtuin met educatieve elementen.

Park & Ride plus pilot

Bovendien wordt de parkeergarage uitgerust als ‘Park & Ride plus pilot’, een proef in het kader van de Agenda Autoluwe Binnenstad. De pilot houdt in dat de garage ook beschikbaar is voor bezoekers van bijvoorbeeld de Leidse binnenstad. Bezoekers kunnen hun auto in de garage parkeren en hun reis bijvoorbeeld met een ander vervoermiddel vervolgen. Zo kunnen zij na het parkeren gebruik maken van een deelfiets of overstappen op het openbaar vervoer.

Gepland
  • Type
    Infrastructuur
  • Grondeigenaar
    Naturalis
  • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover verwijzen wij naar de website Melvin via onderstaande button. Klik daar in de kaart op het vergrootglas om te zoeken naar het betreffende gebied.