Collegezalengebouw

Modernisering van een iconisch universiteitsgebouw
In deze ronde 'schotel' aan de westzijde van het Campusplein bevinden zich de grootste collegezalen van de universiteit. Honderden studenten van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen volgen hier dagelijk college. Ook heeft het gebouw - met 1241 zonnepanelen - het grootste zonnepanelendak van Leiden.

Locatie

Informatie

Vanaf de zomer van 2022 heeft dit gebouw uit de jaren 70 een flinke renovatie ondergaan. Dit gebeurde in delen, zodat het onderwijs door kan blijven gaan. In het nieuwe collegejaar van 2023 staat er een geheel vernieuwde schotel met betere isolatie en modernere collegezalen. Ook de entree is verplaatst, waardoor deze nu mooi aansluit op het Campusplein. Via een brede, uitnodigende trap komt men via deze trap uit op de eerste verdieping. Verder heeft het gebouw een nieuwe balkonring, met zitplekken op de balkonrand, en een nieuwe serre. In de zomer van 2024 zal ook het restaurant gemoderniseerd zijn. 

Het Collegezalengebouw heeft tevens een aansluiting op het nieuwe WKO-systeem (Warmte Koude Opslag) gekregen, om er duurzaam te kunnen verwarmen en koelen. Het Collegezalengebouw voor de verbouwing.
Het Collegezalengebouw voor de verbouwing.
Juni 2023: De trap naar de nieuwe entree is inmiddels gereed.
December 2022
December 2022
December 2022
November 2023: Door rode roosters straalt het gerenoveerde Collegezalengebouw 's avonds een warm licht uit.
In ontwikkeling
  • Looptijd
    2022-2023
  • Type
    Onderwijs
  • Grondeigenaar
    Universiteit Leiden
  • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover verwijzen wij naar de website Melvin via onderstaande button. Klik daar in de kaart op het vergrootglas om te zoeken naar het betreffende gebied.