Collegezalengebouw

Modernisering van een iconisch universiteitsgebouw
In deze ronde 'schotel' aan de westzijde van het Campusplein bevinden zich de grootste collegezalen van de universiteit. Honderden studenten van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen volgen hier dagelijk college. Ook heeft het gebouw - met 1241 zonnepanelen - het grootste zonnepanelendak van Leiden.

Informatie

Vanaf de zomer van 2022 ondergaat dit gebouw uit de jaren 70 een flinke renovatie. Het hele gebouw krijgt betere isolatie, de collegezalen en het restaurant worden gemoderniseerd, en de beheervleugel en huidige entree aan de westzijde worden gesloopt. Aansluitend op het Campusplein komt een nieuwe entree met een brede, uitnodigende trap naar de eerste verdieping. 

Verder komt rondom het gebouw een nieuwe balkonring, waarbij op de balkonrand ook zitplekken komen. Ook komt er een nieuwe serre. 

Het Collegezalengebouw krijgt tevens een aansluiting op het nieuwe WKO-systeem (Warmte Koude Opslag), om er duurzaam te kunnen verwarmen en koelen. 

De verbouwing gebeurt in delen, zodat het onderwijs door kan blijven gaan.

Het Collegezalengebouw voor de verbouwing
Het Collegezalengebouw voor de verbouwing
Oktober 2022

Locatie

In ontwikkeling
  • Looptijd
    2021-2022
  • Type
    Onderwijs
  • Grondeigenaar
    Universiteit Leiden
  • Wegwerkzaamheden Deze werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het verkeer in het omliggende gebied. Voor meer informatie daarover klik op de rode button ‘Alle werkzaamheden’.