Plus Ultra Leiden

Flexibele huisvesting op maat voor groeiende, innovatieve ondernemingen in de life sciences sector
Een op en top duurzaam en state-of-the-art bedrijfsverzamelgebouw met laboratoria en kantoren bij de entree van het Bio Science Park.

Locatie

Informatie

Dit gloednieuwe laboratorium- en kantoorgebouw Plus Ultra Leiden opende in maart de deuren voor bedrijven en instellingen in de Life Sciences sector. Plus Ultra Leiden voorziet hiermee in de snel groeiende behoefte aan huisvesting op maat en versterkt het innovatieve ecosysteem van het Leiden Bio Science Park. 

Het gebouw is bedoeld als het centrale ontmoetingspunt van het bedrijfsleven op het Leiden Bio Science Park. In het atrium is een restaurant en koffiebarruimte aanwezig en ruimte voor flexwerken, ontmoeten, vergaderen en het vieren van successen. De gang rond het atrium ligt vast, maar verder zijn de verdiepingen vrij in te delen.

Op de begane grond zijn 70 parkeerplekken voor auto’s beschikbaar en 192 voor fietsen. Daarvan is een deel ingericht voor elektrische voertuigen. Plus Ultra Leiden huurt daarnaast parkeerplaatsen bij de Universiteit. Voor de fietsende werknemers zijn douches en kleedkamers aanwezig.

Ontwikkelaar Kadans heeft zich ingespannen voor een duurzaam ontwerp. Zo voorziet een ruim zonnepanelendak het gebouw van elektrische energie. 

Ook werd een WKO-systeem (Warmte en Koude Opslag) gerealiseerd om een bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Verder draagt de flexibiliteit van het gebouw bij aan het circulaire gedachtengoed en de toekomstbestendigheid.

Het gebouw scoort een 'Excellent' binnen het duurzaamheidskeurmerk BREAAM. 

Plus Ultra Leiden - Sneak Peek - YouTube

Voltooid
 • Looptijd
  2020-2022
 • Type
  Life, Science & Health
 • Grondeigenaar
  Universiteit Leiden
 • Oppervlakte
  17.000 m2
 • Unieke eigenschappen
  BREEAM-NL Excellent certificaat
 • Credits Ontwikkelaar: Kadans Science Partner
  Architect: Cepezed